måndag 24 november 2014

Vill ha det, helst igår

Allt ska gå så fort. Vi söker upp något på nätet och får på några sekunder reda på fakta (mer eller mindre trovärdig). Vi vill ha snabba lösningar och förändringar ska vara tydliga från start.
Vi vill se resultat. Helst igår.

Kan det vara därför så många känner att de misslyckas med t ex träning och kost?
Det händer inte tillräckligt snabbt.

Låt förändringar få ta tid. Jobba målinriktat. Tiden kommer att passera oavsett. Och efter en tid kommer förändringar att kunna ses. No doubt about it. Det gäller "bara" att inte ge upp.

Små delmål på vägen till det stora målet kan vara en motivationshöjare. För varje delmål du klarar av kommer självförtroendet att stiga och vem vill inte känna sig stärkt och bli belönad!

Säg att jag vill kunna ta mer vikt i knäböj. Men för att det ska bli möjligt så är det en förutsättning att min bål blir starkare. Kanske ett delmål kan vara att klara plankan en viss tid? Med viktplatta på ryggen?
Eller lägga in bålträning två gånger i veckan för att det ska ge mig starka muskler att klara av benpassen med sedan.

Eller säg att jag vill få lättare att lära in saker i plugget. Träning sägs höja koncentrationen. Då kan ett delmål vara att träna för bättre studieresultat. För att klara tentan kan då både plugg och träning vara delmål. På köpet etableras en god träningsvana som i sin tur leder till målet bättre hälsa.

I och med att man delar upp det stora målet i delmål, får vi en bättre bild av hur lång tid det faktiskt kan få ta innan vi är helt i mål. Men vägen till de olika delmålen kan vara korta. Men kom ihåg att vara närvarande på väg mot målet. Det är ju trots allt här och nu vi är och vi har ingen aning om något annat. Egentligen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar